Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győri Viktória 32 góllal zárta az U20-as világbajnokságot

Az SZKKA fiatal beállója úgy érzi, kihozta magából a maximumot a szlovéniai tornán.
Győri Viktória 32 góllal zárta az U20-as világbajnokságot

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, több fiatal játékosunk is képviselte a Szombathelyi KKA-t a múlt hétvégén véget érő U20-as világbajnokságon. Korábbi cikkünkből kiderült, hogy a Győri Viktóriával és Zsákovics Sárával felálló szlovák junior válogatott a csoportküzdelmek után az alsóházban folytatta szereplését. Innen Guinea és Irán magabiztos legyőzésével a 17-20. helyért küzdhettek tovább, de az ezt követő Románia és Dél-Korea elleni vereséggel végül a 20. pozícióban zárták az U20-as világbajnokságot.

A klubunkkal tavasszal szerződést hosszabbító Győri Viktória csapata húzóembereként összesen 32 gólt lőtt a szlovéniai tornán. Fiatal beállósunk így értékelte a vb-t:

- Szép emlékeket szereztem a világbajnokságról, hatalmas nagy pluszt adott számomra, hogy részt vehettem egy ilyen tornán. Sok tanulságot tudtam levonni a mérkőzésekből és látom azt is, hogy miben kell még fejlődnöm, hogy a jövőben érett felnőtt játékos legyek. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mivel szép eredményeket értünk el. Véleményem szerint csak a szerencsén múlott a jobb helyezés. 

Győri Viki a 32 világbajnoki gólját 42 kísérletből lőtte, ami 76%-os lövő hatékonyságot jelent.

- Az a fajta sportoló vagyok, aki soha nem elégedett a teljesítményével, viszont most úgy gondolom, hogy kihoztam magamból a maximumot. Hosszú szezonon vagyok túl, így fejben már nem teljesen kipihenten utaztam el, ami  az első mérkőzésemen meg is látszott, de a többi meccsekre már szerencsére össze tudtam magam szedni és minden erőmmel próbáltam segíteni a csapatot. Elég jó lövő százalékkal tudtam befejezni az utolsó utánpótlás tornám, viszont sok hibám is volt, ezeknek a javítását a következő pár évben fejleszteni kell – zárta szavait Győri Viktória.