Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hornyák Bernadett végig érezte, hogy meglesz az aranyérem!

A GVM Europe-Vác csapatától érkező, a következő szezont kölcsönjátékosként nálunk töltő balátlövő szerint 6 ezer néző előtt nem volt kérdés, mit kell tenni a világbajnoki címért.
Hornyák Bernadett végig érezte, hogy meglesz az aranyérem!

Honlapunkon ITT olvashattak a felnőtt NB I/B-s csapatunkhoz igazolt Hornyák Bernadett várakozásairól, de azt is megírtuk, hogy a Szombathelyen felfedett és nevelkedett 3 fiatalról és játékukról mi a nevelőedzőjük véleménye. 

Hornyák Bernadett, a Majoros Gusztáv által felfedezett fiatal tehetség a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) neveltjeként, 3 éve igazolt NB I-es klubhoz. Az átlövő-irányító poszton bevethető 176 cm magas korábbi ifjúsági Eb-bronzérmes, junior válogatott a GVM Europe-Vác csapatától érkezett Szombathelyre.  
Hornyák Bernadettet a június 2-i sajtótájékoztatónkon mutattuk be, akkor elmondta, hogy a csapat többi tagjával együtt mindent meg fog tenni, hogy elérjék a hőn áhított célt és a Swietelsky-SZKKA-val feljussanak az NB I-be. Akkor nyilatkozta azt is, hogy a junior világbajnokság végén azt szeretné, ha dobogós helyen végezne a magyar válogatott. 
Az aranyérem után átvétele után a hajnalig tartó ünneplés után készítettük villáminterjúnkat világbajnokunkkal.  

– Óriási gratuláció! A tervek bejöttek, a dobogót elértétek, sőt…  
- Köszönjük szépen gratulációt, mindenkitől nagyon jól esik. Rendkívül boldog vagyok és körülöttem is mindenki nagyon örül! Valóban dobogóra vártam a csapatot, aztán a vége csodálatos lett! 

- Milyen ez a csapat belülről? 
- Ez a csapat nemcsak a pályán a világ legjobbja! Mi tényleg annyira összetartó együttest alkotunk, hogy a pályán kívül is világbajnokok lehetnénk! 

- Amikor a félidőben a norvégok vezettek, mi történt a szünetben? 
– Semmi extra, a mester és mi is nyugodtak maradtunk, mert mindenki tudta, hogy ez az utolsó közös meccsünk, egyetlen esélyünk van és 6 ezer ember előtt senkinek nem volt kérdés, hogy mit kell tennünk a 2. félidőben. Én egyébként végig éreztem, hogy meglesz a világbajnoki cím.

- Nagy volt az ünneplés? 
- Természetesen nagy ünneplés volt, örökké emlékezetes marad ez a nap! A csarnok mellett, a kötelező ünneplés után Debrecen, pontosabban a Tabu volt a parti helyszíne. Kiváló volt. 

- Mi a következő hetek programja, mikor találkozhatunk Veled Szombathelyen? 
- A következő napokról, hetekről egyelőre én sem tudok sokat. A napokban dől el, hogy alakul, mikortól kell bekapcsolódnom az SZKKA felkészülési programjába.  

– Nyaralás, pihenés? 
- A vb előtt voltam nyaralni, most inkább csak a családdal és a barátaimmal próbálok sok időt eltölteni.
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK