Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Horváth Petra szeretne tovább fejlődni a következő szezonban

A 24 éves átlövőnk nagyon boldog, hogy sikerült kiharcolni a bennmaradást és hálás a szurkolóknak, amiért egész évben hittek bennük.
Horváth Petra szeretne tovább fejlődni a következő szezonban

Mint ismert, az Alba Fehérvár vasárnapi legyőzésével a Hungast SZKKA kiharcolta a bennmaradást az NB I-ben. A találkozón 4 góllal vette ki a részét a sikerből Horváth Petra, aki csapatunk alapembereként összesen 65 találattal zárta a 2020/21-es NB I-es idényt. 24 éves játékosunk – aki februárban hosszabbított szerződést klubunkkal – az idény utolsó meccséről és az ünneplés pillanatairól nyilatkozott honlapunknak.

- Nagyon kiélezett és izgalmas mérkőzés volt az Alba elleni. Számunkra nem volt más lehetőség, csakis a győzelem, és mindenkin éreztem, hogy megtesz mindent a siker érdekében – kezdte Horváth Petra. -  Amikor lefújták a meccset és megtudtuk, hogy bennmaradtunk az NB I-ben, akkor nagyon boldog voltam és örülök, hogy ezt az érzést a szurkolókkal együtt tudtuk megélni.

Csapatunk az NB I-es bajnokság utolsó négy fordulójában veretlen maradt, egy döntetlen mellett háromszor győztesen hagytuk el a pályát. A 24 éves átlövőnk elárulta, szerinte minek volt köszönhető a hatalmas hajrá.

- Rengeteget dolgoztunk ebben az évben, de sajnos nem mindig úgy alakultak a mérkőzések, ahogy szerettük volna. Nagyon örülök, hogy a végén a győzelmi kényszer miatt nem izgultuk túl a meccseket, hanem inkább plusz erőket mozgósított magában mindenki. Fontos, hogy a szurkolók is visszatérhettek az idény végére, nagyon hiányoztak egész évben, hiszen mindig nagy lökést tudnak adni a csapatnak a meccseken. Nagyon köszönjük nekik, hogy kitartottak egész évben és a szezon végén is hittek bennünk, hogy meg tudjuk csinálni.

Horváth Petrát arról is kérdeztük, hogy mivel tölti a nyári pihenőjét.

- Nehéz és kaotikus idény van mögöttünk, de szerencsére boldogan tudunk menni egy kisebb pihenőre. Sosem lehet elégedett az ember a saját teljesítményével, mindig van hova fejlődni és remélem, hogy a következő szezonban is tovább tudok fejlődni itt Szombathelyen. A szünetben a családommal leszek, illetve pár napot a Balatonon töltök a barátnőimmel, hogy feltöltődjek a következő idényre – zárta szavait Horváth Petra.