Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

"Nagyszerű élmény, melyet sosem felejtünk el"

A Nagy Lajos Gimnázium tanárnője, Kiss Veronika is egyetért abban, hogy elképesztő bravúrt hajtottak végre a lányok a Diákolimpia Országos Döntőn elért második helyezéssel.
Nagyszerű élmény, melyet sosem felejtünk el

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egészen fantasztikus eredményt elérve ezüstéremmel tért haza a hétvégi középiskolai Diákolimpia Országos Döntőről a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, melynek csapatát klubunk és az iskola évek óta tartó remek együttműködésének köszönhetően szinte csak igazolt serdülő és ifjúsági SZKKA-játékosok alkották. A lányok már azzal történelmet írtak, hogy kijutottak az országos nyolcasdöntőre, az ott elért második helyezés pedig abszolút a bravúr kategóriába tartozik. Ezzel a lányok NLG-s tanárnője, Kiss Veronika is egyetért.

- Ha előtte azt mondja valaki, hogy ezüstéremmel jövünk haza az Országos Diákolimpia Döntőjéről, kinevettük volna az illetőt. Pedig így lett, nem is akárhogyan! Farkas Hanna parádés védései megalapozták a csapat dinamikáját, melyhez mind a gimnázium végzős és fiatalabb tanulói gyorsan igazodtak. Pődör Blanka gólkirálynői címet szerzett, de persze mellette mások is sikeresen támadtak rendszerint az ellenfél kapujára. Nagyon megterhelő és zsúfolt lett a négynapos döntő, hiszen öt meccset játszottunk, de a lányok végig állták a sarat. Természetesen Pődör Zoltán edzői jelenléte mellett sem mehetünk el, hiszen alapjaiban fizikálisan és mentálisan is Ő erősítette meg a csapatot erre a bajnokságra. Nagyszerű élmény, melyet sosem felejtünk el – értékelt honlapunknak a Nagy Lajos Gimnázium tanárnője, Kiss Veronika.